Rehana Sharm Resort – ett fantastiskt familjehotell

Sharm El Sheikh har välsignats med otrolig skönhet, både på land och till havs. Kombinera detta med fantastiskt väder och det är inte konstigt varför så många människor flockas till denna resort i Röda havet i det antal som de gör. Lyckligtvis fattade den egyptiska regeringen ett strategiskt beslut i början av åttiotalet att utveckla denna resort på ett sätt som utnyttjade alla naturliga element. Detta resulterade i att massor av hotell av hög kvalitet byggdes med respekt för landskapet. Du hittar inga höghushotell här.

Så hur skiljer man på de kvalitetshotell som erbjuds? Tja, jag har valt Rehana Resort Hotel eftersom jag ser att det representerar stort värde för pengarna och ett fantastiskt familjehotell.

Designen på Rehana Resort förenar sitt egyptiska arv med en medelhavskänsla. Beläget i tunnland välskötta trädgårdar står den varma och mjuka arkitekturen i denna resort i Sharm El Sheikh i skarp kontrast till de omgivande karga bergen och öknen.

Rehana Sharm Resort är ett bra ställe att ta med familjen på. Det är bara 5 minuter från flygplatsen och 20 minuter från shoppingcentret i Sharm El Sheikh som är perfekt för dem som hatar att resa timmar på bussen.

Rehana ligger i ett välskött komplex med en egen privat strand som är perfekt för dem som gillar stranden. Om du inte gillar att få sanden mellan tårna, varför inte koppla av vid en av Rehanas åtta pooler, varav 3 är barnpooler. Vattennöjen slutar inte där eftersom det finns en familjevattenpark med rännor och vattenrutschbana. En fin touch är att de uppvärmda poolerna inte är de vanliga tråkiga rektanglarna gjorda av kakel utan av naturliga stenform som laguner som skapar en orörd bakgrund av Röda havet och ön Tiran.

Sharm Rehana vänder sig också till dem som vill svettas genom träning istället för att koppla av. Anläggningen har ett gym med den senaste gymutrustningen och en mängd olika massagebehandlingar, ångbad och, om det inte är tillräckligt varmt ute, en bastu. Också erbjuds är tennis, volleyboll, bordtennis, snooker (kolla lokalt eftersom en liten avgift kan tillkomma) Om du är sugen på något lite annorlunda så finns dykkurser också tillgängliga.

Djup av Rehana Sharm Resort Pools

Vuxenbassänger mäter 6000 m2, 1,5 m djup
Barnpooler mäter 150 m2, 0,5 m djup
En vattenpark för vuxna och barn
Duschar i alla poolområden
Rehana har 4 huvudrestauranger, Palmetto, Armando, Al Khan och Star Fish som borde tillgodose även de mest kräsna ätande. Palmetto, med sittplatser för över 450 både inne och ute, är Rahanas huvudmatsal där frukost, lunch och middagsbuffé serveras. Om du vill ha en italiensk måltid behöver du inte leta längre än till Armando. Här är du inte bara begränsad till traditionell pizza och pasta utan du kan välja för dess omfattande a la carte-meny. På restaurang Al Khan kan du njuta av en smak av öst eller om du vill ha något mer lokalt så varför inte prova resortens fiskrestaurang Star Fish.

Rehana Sharm Resort för barnen

Rehana Sharm, tillsammans med alla andra välskötta hotell, erkänner hur viktig barns lycka är. För detta ändamål har de tillhandahållit en rad aktiviteter utformade för att hålla dem nöjda, t.ex

Barnklubb
Lekplats
Vattenpark
Entusiastiska (är de inte alltid) animationsteam
Internetcafé
Inom hotellet finns det ett kluster av butiker som tillgodoser alla dina behov: en bokhandel, skönhetssalong, minimarknad samt en smyckesbutik för handgjorda guld- och silvertillbehör och prydnadsföremål, en orientalisk basar och parfymer för de perfekta att ta hem julklappar.
Andra bekvämligheter

Dessutom erbjuder hotellet en rad bekvämligheter för din bekvämlighet:

bankomat
Skönhetscenter
Boutique
Frisör
Bibliotek
Tvättservice
Minilivs
Jourläkare
Parkering
Apotek
Souvenirbutik
Användbara länkar

Packa dina väskor. Boka din resa. Vi ses snart. Du kommer att tillbringa mycket tid utomhus när du besöker oss på Bergshotellet, så glöm inte att ta med dig våtdräkten!

Du kan bokstavligen åka skidor ända fram till vår ytterdörr, och det finns cykelleder precis vid dina fingertoppar också. Är du inte säker på hur du ska ta dig dit? Oroa dig inte! Vi erbjuder cykeluthyrning och förvaringsmöjligheter för all utrustning du behöver för att utforska naturen (som finns i stort sett överallt här). Och om du glömmer något, som kanske en tandborste eller ett klädbyte, har vi en butik på plats – genom ett Boende Järvsö har vi allting under kontroll.

Och oroa dig inte för att din familj ska bli uttråkad – det finns mer än tillräckligt med natur för att hålla alla underhållna! Järvsöbacken, Järvsö Bergscykelpark och Järvzoo ligger i princip på vår bakgård. Och när ni kommer tillbaka från era äventyr kommer ni att vara redo för lite avkoppling i ett av våra nybyggda rum. Rummen har utformats med familjer i åtanke; de är rymliga och ljusa med gott om plats för upp till sex personer.