Diferența dintre Eau De Parfum și Eau De Toilette

De-a lungul anilor, a devenit obișnuit ca oamenii să poarte parfumuri bine mirositoare. Acest lucru se întâmplă în mod tradițional, deoarece toată lumea este absolut interesată de eliminarea mirosurilor neplăcute, care sunt de obicei cauzate de umezeala corpului, căldură și transpirație. Cel mai popular și cel mai comun lucru pe care oamenii îl folosesc pentru a realiza acest lucru este parfumul. Parfumul este un amestec de uleiuri esențiale parfumate și compuși aromatici, fixative și un solvent folosit pentru a conferi corpului uman și obiectelor un miros plăcut. Frumusețea și puterea parfumurilor din fiecare varietate depind de conținutul de ulei parfumat.

Există trei soiuri comune de parfum și anume Eau de Parfum (EDP), Eau de Toilette (EDT) și Köln. Aceste nume de parfum sunt derivate din cuvinte franceze care au găsit o utilizare comună în engleză. EDP ​​se traduce prin „apa de parfum, în timp ce EDT se traduce prin „apa de toaletă”. Cu toate acestea, acestea sunt traduceri literale și au doar o semnificație limitată asupra funcțiilor reale ale EDP și EDT.

1. Eau de Parfum
Eau de Parfum (EDP) este un tip de parfum care este realizat dintr-o combinație de etanol și apă, cu o concentrație medie spre mare de ulei parfumat (etanol) în comparație cu conținutul de apă sau alcool al soluției. Această varietate de parfum conține 10% – 20% (tipic 15%) ulei de parfumuri orientale parfum. Acesta este cel mai mare conținut de compoziție dintre toate cele trei soiuri. Veți găsi în general această varietate de parfum în linii sau magazine de lux; și costă mai mult decât apa de toaletă și apa de colonie din cauza cantității mai mari de compus aromatic pe care o conține. EDP ​​oferă, de asemenea, un parfum de lungă durată și, în funcție de uscarea pielii, câteva picături de EDP ar trebui să reziste de dimineața până seara.

2. Apa de toaleta
Acesta este un tip de parfum cu o concentrație medie spre scăzută de ulei parfumat (parfum). EDT conține 5% – 15% (tipic 10%) ulei parfumat. În general, conține mai multă apă decât etanolul și este mai puțin costisitor deoarece este mai puțin concentrat; asta înseamnă și că nu durează atât de mult. Dacă vă place să purtați parfum toată ziua, probabil că veți descoperi că trebuie să cărați sticle de EDT prin oraș, deoarece va trebui să îl reaplicați des pentru a păstra aroma proaspătă. Desigur, acest lucru poate crește costul total al utilizării EDT.

3. Köln
Acesta este un tip de parfum tipic de citrice chypre cu 3% până la 8% (tipic 5%) ulei parfumat. Este uneori folosit interschimbabil cu termenul EDT. Cu toate acestea, amestecul a început ca numele unei lumini; parfum proaspăt amestecat cu uleiuri de citrice și a fost făcut popular de Napoleon. Unii parfumieri au astăzi o versiune a acesteia numită eau fraiche.

rezumat
1. Eau de Parfum și Eau de Toilette sunt ambele tipuri de parfum.
2. EDP are o concentrație mai mare de parfum decât EDT.
3. EDP durează mai mult decât EDT.
4. EDP este mai scump decât EDT, totuși, deoarece trebuie să aplicați EDT mai des, costul se poate dovedi a fi egal.