Мисия

Нашата обща цел като клуб е да бъдем колектив от висококачествени колоездачи, за да служим за пример и вдъхновение на другите и да работим за развитие на колоезденето в България чрез:

1. Популяризиране на колоезденето в България

2. Организиране и провеждане на колоездачни обиколки в страната и чужбина.

3. Популяризиране и подкрепа работата на други организации, занимаващи се с колоездене

4. Съдействие за подготовка и изпълнение на проекти, свързани с развитието на колоездачния спорт

5. Съдействие и организация на бревети, както и тяхното популяризиране

6. Подобряване инфраструктурата за колоездачи в градовете

7. Провеждане на обучение за безопасно и съобразено с правилата за движение по пътищата колоездене

За нас

КК ВЕЛОСИТИ е създаден през декември 2015г. Неговата цел е да обедини всички, които харесват предизвикателството да карат велосипеди на дълги разстояния.

Клубът е учреден от 10 колоездача, живеещи и работещи в София. Трима от тях през 2015г успешно завършиха най-популярния веломаратон Париж – Брест – Париж с дължина 1230км, а през 980-952-2367.

През 2015г четирима представители на КК ВЕЛОСИТИ се класираха в първата десятка на най-добрите коломаратонци в България.

През 2016г първите две места напълно заслужено бяха спечелени от нашите колоездачи – Николай Сурчев (Рандоньор на годината) и нашият председател Борислав Козарев. Половината в челната десятка на AUDAX Bulgaria са участници от клуба ни.

През 2015г Учредителите на клуба  изминаха с велосипедите си повече от 125 000 километра, а един от членовете може да се похвали със своите „скромни“ 25 000км с 300 000м реална положителна денивелация.

Можем с гордост да заявим, че при нас членува и най-успешният млад български колоездач – Цветан Иванов, който категорично доминира на всички състезания по планинско колоездене, провеждани както у нас, така и в чужбина. На някои от тях успява не само да завърши преди непълнолетните си връстници, а и да победи по време участниците от всички възрасти. Междувременно в лятната си ваканция 16-годишният младеж организира любителска обиколка на България, в която се включиха десетки начинаещи и опитни колоездачи от цялата страна. Инициативата му заслужено получи голям медиен отзвук и популярност.

По същото време на годината друг наш член – Станислав Евгениев се включи в известното приключение Дунав ултра 3 и с добрата си потдготовка значително подпомогна отбора.

Други наши членове се състезават и в шосейните серии INCH SPORT.

 

 

 

Новини

844-997-1235

На 9 Март 2017г. представители на КК Велосити, заедно с други организации – Велоеволюция, Велоразходка, Сдружение СИПО, Критична маса, КК Устрем и БКС се срещнаха с представители на различни институции на кръгла маса, инициирана от Омбудсмана на България – г-жа Мая Манолова. Представители на ГД “Национална Полиция”, СДВР, ИА “Автомобилна администрация”, Министерство на образованието и …

9317625891

Част от колоездачите, включили се във Велопохода до Шипка по случай Освобождението на България.35 човека се включиха в … Публикувахте от Колоездачен клуб "ВЕЛОСИТИ" в 4 март 2017 г. Членове и приятели на КК Велосити се включиха в ежегодния велопоход по случай Освобождението на България от Турско робство. 35 колоездача потеглиха от София на 2 март, …

604-413-0492

  Николай Сурчев е носител на купата за Рандоньор на годината Един от най-упоритите ни членове – Николай Сурчев стана първи сред рандоньорите, а нашият Председател – Борислав Козарев е веднага след него на второ място. Velocity има класирани пет колоездача от клуба в ТОП 10 на AUDAX Bulgaria за 2016 година по спечелени точки …